interior design vienna

Penthouse S

Linz

A building task within a complex architectural structure: pigeons once perched on the balcony of what is now a luxurious penthouse with a view of Linz’s historical old town. In planning the two-story loft, greatest care was given to setting generous lines of sight. Selective views and vistas bring a sense of vastness to the space.

The majority of the apartment is kept in white. The reserved shell is combined with light earthy and gray tones. The floor is laid with white screed, the walls in the wet rooms are plastered gray and offer a surface that is comfortable to the touch. The clients’ wishes are thus honored: they now have a site of visual calm within their own four walls where they can switch off the stressful everyday life in the office. The few impulses of color are provided by the furniture.

 

Team
Harald Hatschenberger
Henning Weimer

 

Photography
MSFotostudio

 

Publications
02/2016 Hotel & Design (Austria)
11/2009 Architektur Report (Germany)
09/2008 H.O.M.E (Austria)
04/2008 100 Häuser (Austria)


Pin It on Pinterest

Share This