Interior Design Vienna

Lounge Z

Vienna

Yea:r 2019
Status: realised
Client: private

 

destilat designed a lounge in the garage of a car enthusiast who wanted a befitting architectural framework for his exclusive collection.

We designed an area of a two-storied building that was designated specifically for that purpose, and this area is separated from the garage’s lower level by a staircase.

The project consists of two key elements – the hospitality and bar element on one side, and the room-dividing element and its shelves on the other. They consist of teak-wood bodies with green marble panels, which are connected formally as well as constructively by a frame of shaped black tubes.

The shelves’ vertical slats establish a visual connection from the lower lounge to the actual garage area.

It ultimately creates a place where like-minded people can talk shop in stylish ambience, with a view of precious collector’s items.

 

Team
Harald Hatschenberger
Henning Weimer
Sophie Kessler
Lukasz Paginowski

 

Photography
Monika Nguyen