interior design vienna

Penthouse V

Pörtschach

In the course of the revitalisation of the former Werzer cinema in Pörtschach, which was designed by the well-known “Wörthersee-Architect” Franz Baumgartner, parts of the roof truss were raised to make room for a spacious penthouse.

This 250m2 apartment has become the holiday home of a German business family of seven.

The kids’ comfortable bedrooms, a guest room and a master bedroom with an en-suite bathroom are grouped around a spacious, central living room.

One of this project’s central challenges was to highlight the big and up to six metres high main room in its entirety while creating a cosy and comfortable atmosphere at the same time.

The design concept is inspired by structures, textures, and the dynamics of roofscapes. It also pays tribute to a specific feature of Austrian post-war architecture by incorporating milled eternit façade panels as furniture fronts.

 

 

Team
Harald Hatschenberger
Henning Weimer
Thomas Neuber
Katrin Gross
Magdalena Haas

 

Photography
destilat/Harald Hatschenberger

 

Awards
03/2016 Archilovers Online: Best Project 2015 (Italy)

 

Veröffentlichungen
04/2016 Architekturzeitung Online (Austria)
10/2015 Buch: Living In Minimal Style (Switzerland)
09/2015 Sisustaja (Finland)
04/2015 DiePresse Luxury Living (Austria)


Pin It on Pinterest

Share This